T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / TOSYA - Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF YKS İL GENELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 Din Öğretiminden sorumlu Şube müdürüz Sayın Mehmet Sait AYDIN başkanlığında il Rehberlik Koordinatörü ve İmam Hatip okullarında görev yapan Hedef YKS koordinatörleri ile İl bazlı Hedef YKS zümre kurulu toplantısının gerçekleştirildi.Toplantıda her okul Hedef YKS kapsamında yapılan faaliyetlerini paylaştı.

1) DYK kurslarının devamlılığı için devam devamsızlığın takip edilmesi kararı alındı. 11. sınıflarımızın yaz dönemi DYK bilgilendirme çalışmalarının yapılmasına karar verildi.

2) Okul genelinde denemeler yapılmasına ve bu denemelerin analizlerinin yapılarak sonuçlarının öğrenci ve velilerle paylaşılmasına karar verildi.

3) 12. Sınıf öğrencilerine soru Rehberliği kısmında öğrenci koçluk uygulamasının yapılarak öğrencilere rehberlik edilecek, bu konuda öğrencilerin takiplerini yapacak öğretmenlerin belirlenmesi kararlaştırıldı. 11. Sınıfların rehberlik çalışmalarının sınıf öğretmenleri tarafından yapılması, ayrıca mayıs sonunda 2025 YKS için öğrenci koçlarının belirlenip rehberlik çalışmalarının yaz döneminde başlamasına karar verildi.

4) YKS bilgilendirme, verimli ders çalışma yöntemleri, üst öğrenim kurumları ziyaretleri, mezunu öğrencilerle buluşturma etkinlikleri, meslek tanıtım çalışmaları, meslek elemanlarının davet edilmesi gibi çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

5) Veli ve öğretmen toplantıları yapılarak velilere, öğretmenlere proje hakkında bilgilendirme çalışması yapılması, afiş, broşür yayın ve pano hazırlanarak çalışmaların görünürlüğünün arttırılması kararı alındı.

6) Öğrenci talebine bağlı olarak çalışma kampları yapılması kararlaştırıldı.

7) 12. Sınıflarımıza yönelik belirlenen tarihlerde motivasyon çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

8) Eğitimde iyi örnekler çalışmasında mezun olup üniversitede okuyan ya da mezun öğrencilerimizle 12. Sınıflarımızın bir araya getirilmesine karar verildi.

19-02-202419-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.02.2024 - Güncelleme: 19.02.2024 10:52 - Görüntülenme: 16
  Beğen | 0  kişi beğendi