T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / TOSYA - Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF 2021

Ağu

 YKS DE BAŞARI GÖSTEREN VE 2019-2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PANDEMİ SÜRESİNCE  SÜRESİNCE BAŞARILI OLAN 12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİE PLAKET VE HEDİYELER VERİLDİ.

Haz

Okul rehber öğretmenimiz/ psikolojik danışman Feyyaz Gezer 12. Sınıf öğrencilerimize "YKS' de başarılı olma stratejileri" konusunda uzaktan seminer yapmıştır. Seminerde sınav stratejileri, sınav anında dikkat edilmesi gerekenler, sınav kaygısını yönetmek, tyt -ayt arası nelere dikkat edilmeli gibi konularda bilgiler anlatılmıştır. Seminere okulumuzun matematik öğretmeni İsmail Kuş Hocamız da katılıp Feyyaz Gezer hocamızla birlikte sınav deneyimlerini anlatmıştır. Samimi bir ortamda geçen seminerde öğrencilerimiz güzel vakit geçirmişlerdir.

Haz

Okulumuz rehber öğretmeni/ psikolojik danışman Feyyaz Gezer 12. Sınıf öğrencilerimize "YKS' ye hazırlık sürecinde sınav stratejileri- Haziran ayı nasıl değerlendirilmeli?" konulu semineri yapmıştır. Seminere geçen sene mezun bu sene üniversite okuyan 3 öğrenci de katılmış, YKS deneyimlerini anlatmışlardır. Seminerde YKS' ye hazırlıkta Haziran ayında dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekilmiş, öğrencilerin sınavda en iyi performansı sergilemeleri için stratejiler anlatılmıştır.

May

Okulumuz rehber öğretmeni/ psikolojik danışman Feyyaz Gezer koordinatörlüğünde "kariyer buluşmaları" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığında görevli okul öncesi öğretmeni Esra Kürükoğlu ile  okulumuz 12. sınıf öğrencilerine yönelik "okul öncesi öğretmenliği" meslek tanıtımı yapılmıştır. 

 

Buluşmada okul öncesi öğretmenliğinin üniversite bölüm kontenjan, puan ve netleri, DGS ve KPSS bilgileri, okul öncesi öğretmenliği mesleğinin özellikleri, çalışma alanları, mesleğin gerektirdiği özellikler, istihdam olanakları, çalışma ortamı ve koşulları, meslek eğitimi, eğitim süresince ve sonrası kazanç, meslekte ilerleme vb konular ile ilgili öğrencilere bilgi verilmiştir.