HEDEF YKS

12. Sınıf öğrencilerimize yönelik sınıf rehber öğretmeni Sevgi ARSLAN tarafından motivasyon ve sınav kaygısı semineri verildi.

Nisan 2. Ara Tatil 5-9 Nisan 2024 Soru Çözüm eşit ağırlık Kampı programı için tıklayınız

Nisan 2. Ara Tatil 5-9 Nisan 2024 Soru Çözüm sözel Kampı programı için tıklayınız

HEDEF YKS MART AYI DENEME TAKVİMİ

Şbt

Gerçekleştirilen kamp programıyla ilgili değerlendirme raporu için tıklayınız.

Şbt

12. Sınıf öğrencilerimiz için 2024 Şubat Tatilini verimli geçirebilmeleri adına ders çalışma programları hazırlandı. Akademik Takip Sisteminin çalışmaları doğrultusunda Şubat Tatil sonrası değerlendirme çalışmalarının yapılmasına karar verildi.

Sözel alanı ders çalışma programı için tıklayınız.

Sözel alanı kamp programı için tıklayınız.

Eşit Ağırlık alanı ders çalışma programı için tıklayınız.

Eşit Ağırlık alanı kamp programı için tıklayınız.

Şbt

Din Öğretiminden sorumlu Şube müdürüz Sayın Mehmet Sait AYDIN başkanlığında il Rehberlik Koordinatörü ve İmam Hatip okullarında görev yapan Hedef YKS koordinatörleri ile İl bazlı Hedef YKS zümre kurulu toplantısının gerçekleştirildi.Toplantıda her okul Hedef YKS kapsamında yapılan faaliyetlerini paylaştı.

1) DYK kurslarının devamlılığı için devam devamsızlığın takip edilmesi kararı alındı. 11. sınıflarımızın yaz dönemi DYK bilgilendirme çalışmalarının yapılmasına karar verildi.

2) Okul genelinde denemeler yapılmasına ve bu denemelerin analizlerinin yapılarak sonuçlarının öğrenci ve velilerle paylaşılmasına karar verildi.

3) 12. Sınıf öğrencilerine soru Rehberliği kısmında öğrenci koçluk uygulamasının yapılarak öğrencilere rehberlik edilecek, bu konuda öğrencilerin takiplerini yapacak öğretmenlerin belirlenmesi kararlaştırıldı. 11. Sınıfların rehberlik çalışmalarının sınıf öğretmenleri tarafından yapılması, ayrıca mayıs sonunda 2025 YKS için öğrenci koçlarının belirlenip rehberlik çalışmalarının yaz döneminde başlamasına karar verildi.

4) YKS bilgilendirme, verimli ders çalışma yöntemleri, üst öğrenim kurumları ziyaretleri, mezunu öğrencilerle buluşturma etkinlikleri, meslek tanıtım çalışmaları, meslek elemanlarının davet edilmesi gibi çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

5) Veli ve öğretmen toplantıları yapılarak velilere, öğretmenlere proje hakkında bilgilendirme çalışması yapılması, afiş, broşür yayın ve pano hazırlanarak çalışmaların görünürlüğünün arttırılması kararı alındı.

6) Öğrenci talebine bağlı olarak çalışma kampları yapılması kararlaştırıldı.

7) 12. Sınıflarımıza yönelik belirlenen tarihlerde motivasyon çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

8) Eğitimde iyi örnekler çalışmasında mezun olup üniversitede okuyan ya da mezun öğrencilerimizle 12. Sınıflarımızın bir araya getirilmesine karar verildi.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 12. sınıflar için Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı 27.12.2023 tarihinde Fatih Ortaokulu konferans salonunda yapıldı. Tanıtıma 12. sınıf öğrencilerimizin katılımı sağlandı. Milli Savunma Üniversitesi'nin lisans ve önlisans olarak öğrenci temin süreçleri ayrıntılı olarak açıklandı. Öğrenci temin sürecinin ilk aşaması olan ÖSYM-MSÜ Sınavı başvuru sürecinin 03.01.2024-31.01.2024 tarihleri arasında olduğu belirtildi. Tanıtım bültenine ulaşmak için tıklayınız.

18.12.2023-22.12.2023 tarihleri arasında okulumuz rehberlik servisi tarafından 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik "Sınavlarda Başarılı Olma Yolları" konulu seminer çalışması yapıldı. Sınav sürecinde sınavlara bakış açısı, gayretin önemi, verimli ders çalışma yollarına adım adım uyulması konularında bilgilendirmede bulunuldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavının içeriğinin sınav stratejileri bazında değerlendirilmesi amaçlandı.

9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine 11-15/12/2023 tarih aralığında  "Meslek İlgi, Yetenek ve Değer İlişkisi" ve "Meslek Tanıtımı" konulu seminer çalışması yapıldı. Meslek seçimini etkileyebilecek faktörler değerlendirildi. İlgi,yetenek ve değer kavramlarının meslek seçimindeki rolü açıklandı. Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının TYT ve AYT basamaklarına göre üniversite bölümleri tanıtıldı. AYT puanı ile tercih yapılabilecek bölümler tanıtıldı. YÖK ATLAS verileri üzerinden bölümlere yerleşen öğrencilerin net ortalamaları paylaşıldı.

Ekm

9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrenci velilerimizin katılımıyla gerçekleşen toplantıda okulumuz rehberlik servisi tarafından  "Okul Başarısında Ailenin Rolü" konulu seminer verildi. Okul başarılarını arttırmak adına; çocuklarının güçlü ve zayıf yanlarını tanımanın önemi, kaliteli sohbet ortamı oluşturma, teknolojik cihazların kullanımının kontrolü, hedef belirlemede dikkat edilebilecek faktörler gibi konu başlıkları değerlendirildi. Okul başarısı için çocuğuna yakın ilgi göstermenin, düzenli ve planlı çalışma ortamı oluşturmanın ve başarı konusunda yüreklendirmenin önemi vurgulandı. 12. sınıf öğrenci velilerimizle HEDEF YKS kapsamında sene içerisinde yapılması planlanan çalışmalar açıklandı. Deneme sınavlarına katılımın önemi vurgulandı. Akademik Takip Sisteminin amacı ve çalışma esasları açıklandı. Öğrencilerimizin bireysel takibinin sağlıklı yapılabilmesi adına iletişim kanallarının açık tutulması gereği açıklandı.

Okulumuz 12. sınıf öğrencileri için DYK çalışmalarının değerlendirileceği performans değerlendirme amaçlı aralık ayı deneme sınavı takvimi oluşturuldu. Oluşturulan takvim öğrenci, öğretmen ve velilerle paylaşıldı. Deneme Sınavı takvimine ulaşmak için tıklayınız.

Hedef Yks kapsamında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne  gezi düzenlendi. Üniversite ve bölümlerinin tanıtımı Doç. Dr. Sultan ÇIKRIK tarafından yapıldı. Bize göstermiş oldukları ilgiden dolayı  okulumuz adına çok teşekkür ederiz.

11.SINIFLARA KONU TARAMA TESTİ 4. DEFA UYGULANDI.