KASTAMONU / TOSYA - Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Okulumuz 9, 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik Dikkat ve Odaklanma ve Konsantrasyon Becerilerini geliştirebilme ve farkındalık oluşturmaya yönelik Motivasyon seminerleri verilmiştir. Seminerlerde motivasyonu etkileyen içsel ve dışsal etmenler değerlendirilmiştir. Motivasyon oluşumunu engelleyen dışsal faktörlerden sosyal medya kullanımı konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Hedef haritaları oluşturmanın dikkat ve odaklanma için önemi vurgulanmıştır.

Şbt

Okulumuz öğretmenler odasında Öğretmenlik Mesleği Etik ilkeleri konulu video/sunum izlendi. Öğretmenlik mesleğinde dürüstlük, adalet, profesyonellik, sağlıklı ve güvenli bir ortamın sağlanması, mesleki bağlılık, kaynakların etkili kullanımı, sorumluluk, eşitlik, tarafsızlık ve saygı ilkelerinin benimsenmesinin önemi vurgulandı.

Şbt

Okulumuzda tüm sınıf seviyelerinde Meslek Dersleri Kazanım Testleri uygulandı.Öğrencilerle birlikte  kazanım değerlendirme sorularının çözümleri yapıldı.Eksik kazanımlara yönelik telafi çalışmaları planlandı.

Ock

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Emine KARAGÖZ rehberliğinde 05/01/2022 tarihinde  Tosya Gençlik Merkezi'ne ziyaret düzenlendi. Öğrencilerimizin ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda sportif,kültürel yapıldığı fiziki ortamların bulunduğu alnlar gezildi.Öğrencilerimiz için İleriye dönük planlamalar yapıldı.

Ara

Ergenlik dönemi gibi kritik bir süreçte ailelerin çocuklarına yardımcı olabilmeleri ve etkili iletişim kurabilmelerini kolaylaştırabilmek için okul rehberlik servisi tarafından seminer düzenlenmiştir. Seminerde iletişim unsurları, anababa liderliği, disiplin, kişisel sorumluluk, başkalarına saygı, birbirini sevmek, bir arkadaş ve ebeveyn arasındaki sınırı koyabilmek, çocuğuna sevgi göstermek konularında farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır. Etkili aile içi iletişimin temel unsurlarının; iyi bir dinleyici olmak, empati kurarak anlamaya çalışmak, sevgiyi koşulsuz göstermek, tutarlı davranmak, olumlu model olmak olduğu vurgulandı.

Ara

OKULUMUZ TÜM SINIF SEVİYELERİNDE SEVİYE 14/12/2021 TARİHİNDE SEVİYE TESPİT SINAVI YAPILDI.SINAV SONRASI SONUÇLAR ANALİZ EDİLDİ. EKSİK KAZANIMLAR BELİRLENDİ.ÇÖZÜM YOLLARI BELİRLENDİ.

Ara

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN GENÇ NİDA KUR'ANI- KERİM'İ GÜZEL OKUMA VE HAFIZLIK YARIŞMASI-HAFIZLIK KATEGORİSİNDE  OKULUMUZ ÖĞRENCİSİ RUMEYSA ÇETİN  İL BİRİNCİSİ OLMUŞTUR.ÖĞRENCİMİZİ VE DANIŞMAN ÖĞRETMENİ AYDIN AKYÜZ'Ü TEBRİK EDERİZ.

Ara

Okulumuz koridorlarına öğrencilerimiz tarafından öğrenim gördükleri dilerde özgün sözler asılmıştır.

Ara

Kasım ayı bağımlılıkla mücadele çalışmaları okulumuzda gerçekleştirildi.12. sınıflara bilinçli teknoloji kullanımı konusunda rehberlik yapılmıştır.Bilişim teknolojileri kullanımı karşılşılabilecek riskler ve siber güvenlik ile ilgili etkinlik yapılmıştır.

Kas

Okulumuz emekli öğretmeni Hüseyin BÜYÜKYAĞCI'nın katılımıyla öğretmenler odasında öğretmenler gününü kutladık.

Kas

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, KTS Etkinlikleri kapsamında   Öğrencilerimizde milli ve manevi değerlerin gelişimi adına okulumuzda,Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Serap HIZARCI koordinesinde,  şiir ve edebiyat  alanında önemli şairlerimizden Namık KEMAL, Mehmet Akif ERSOY, Necip Fazıl KISAKÜREK, Yahya Kemal BEYATLI, Faruk  Nafiz ÇAMLIBEL, Orhan Şaik GÖKYAY ,Ahmet HAŞİM gibi şairlerimize ait  öğrencilerimiz kendi duygu ve düşüncelerine hitap eden şiirleri seçip sınıf arkadaşlarına ezbere sunmuşlar ve yorumlamışlardır.Aynı zamanda şairlerin yaşadıkları dönemleri ve hayatlarını da sunu şeklinde hazırlamışlardır. Öğrencilerimizin tabiriyle ''Şiir tadında bir hafta'' okulumuzda yaşanmıştır.

Kas

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul toplantısı 08.11.2021 Pazartesi günü saat 12:30'da Okul Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  2020-2021 eğitim-öğretim döneminde yapılan çalışmalar anlatılarak faaliyet raporu paylaşıldı. Ardından yeni dönem Okul Aile Birliği seçimlerine geçildi. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimi tamamlanarak asil ve yedek üyeler belirlendi.

Okul Rehberlik Öğretmeni Eda Paşahan tarafından velilere ''Okul Başarısında Ailenin Rolü'' konulu seminer verildi.12. sınıf velilerine HEDEF YKS 2022 Programı hakkında  bilgilendirme yapılarak toplantı son buldu.

Kas

Okulumuzda koridorlara ve değişik noktalara satranç takımları yerleştirilerek öğrencilerimizin teneffüslerde ve boş zamanlarında satranç oynayarak zaman geçirmeleri sağlandı.

Ekm

HEDEF-2022 Çalışmaları kapsamında Akademik Takip Komisyonu oluşturuldu ve Yıllık Eylem Planı hazırlandı.

Ekm

Covid-19'un etkilerine yönelik okulumuz öğretmenlerine,rehberlik servisi tarafından seminer verilmiştir. Seminerde pandemi sürecinin duygusal, fizyolojik, zihinsel ve Kişiler arası ilişkilere etkileri konusunda bilgilendirmede bulunulmuştur.